torsdag 26 februari 2009

Var man ska fiska på Superpimpeln enligt FS

SVART=DÅLIGT
RÖTT=BRA
Börjar uppladdningen inför Superpimpeln med att berätta var man ska vara och var man inte ska vara på tävlingen.
Nu är det ju aldrig så lätt att berätta var man ska fiska men jag ska göra ett försök att förklara varför man ska uppehålla sig i det röda fältet.
Börjar med att berätta varför man inte ska vara i det svartmålade området.
Det finns fisk i det området men oftast är de för små under 50g i snitt och det är långt ifrån målvikten som är över 120g i snitt per fisk.
det är mycket gräs på botten i hela det svarta området och det gillar inte de största abborrarna men det finns fläckar med finare fisk även där inne men de är för små och för få.
Massor med mört huserar även där och det är ett störande moment när man får en mört varannan fisk. Långt in i april har det faktiskt hänt att jag fått ganska så bra utanför Skrängsta bodarna och om man verkligen vill in på det svarta området så är det nog där som det är minst dåligt.
Som säkert alla vet så är ju landfisket uselt runt hela sjön så var ni än börjar så ut må minst 7m.

Det röda området är lättare att tala sig varm över. Här har jag fiskat massor med gånger och det håller jämt fisk över hektot. I bland kan det vara lite fläckvist fiske där ute men allt som oftast så biter det finingar i 80% av hålen oavsett var man är. Just var de största stimmen uppehåller sig på Superpimpeln är mycket svårt att gissa då fisken kan flytta sig flera hundra meter från en dag till en annan men är man i det röda området så hittar man snart var de är.
Om man tittar på ett sjökort så ser man att det röda passerar flera grund och kanter och i bland kan det vara så att det är bäst just på ett grund eller en kant men ska man få riktigt bra så bör man hitta fisken på relativt flat botten runt 10m djup. Då kan man få många fina hål i rad och det är ju just det som är vinnandeB-fjärden.

/Fredrik Samuelsson

7 kommentarer:

Anonym sa...

Kanske man har sådan här tur då http://www.nwt.se/arjang/article483823.ece

Anonym sa...

Alla Superpimplare tackar för den fina informationen du ger Fredrik!

Anonym sa...

Ingen fara det kommer mer!!!

Anonym sa...

Trodde ikke at det fantes mört i Björka jeg?!

Anonym sa...

B-fjärden är en del av bottenhavet och håller därför praktiskt taget alla arter som finns i just bottenhavet. Vissa arter är dock väldigt fåtaliga men mört, gädda ,abborre, id & spigg finns det gott om.

Anonym sa...

Håper du har et eget kart til meg ???? Cognac i vente :-)

Anonym sa...

Allt brukar lösa sig om man mutar med sprit och just cognac brukar vara extra bra!

 
Google